Jarné zľavy 15% >klikni sem<

Výhodné nakupovanie s dopravou nad 69€ zdarma!

Tipy pre kvalitný spánok vášho dieťatka

 
 

Novorodeniatka nemajú príliš rozvinutú schopnosť rozlíšiť, či je deň alebo noc. Tento fakt sa zvyčajne odzrkadľuje v neustálom kolobehu krátkych spánkov. Ak má však vaše dieťatko aspoň niekoľko týždňov, môžete ho začať učiť ich rozlišovať a vytvoriť uňho zároveň aj správne spánkové návyky. V dnešnom článku si povieme zopár tipov ako to dosiahnuť.

 

 

 

Používajte svetlo účelne

V tme sa uvoľňuje v tele dieťatka spánkový hormón melatonín. Z tohto dôvodu by do izbičky dieťatka malo počas dňa vstupovať čo možno najviac lúčov a zas v noci by v nej mala byť čo možno najväčšia tma. Týmto spôsobom sa fyziológia vašej ratolesti naučí, kedy je čas ísť spinkať.

Drobček patrí do postieľky ospalý, nie spinkajúci

Vašu ratolesť by ste do postieľky mali ukladať, keď je tesne pred zaspinkaním. Nie je vhodné ju ukladať, keď už priamo spinká.


Nerušte dieťatko počas spánku

Všetky mamičky dobre poznajú prípady, kedy na baby monitore počujú, že dieťatko sa prebudilo. Ak nejde o niečo potenciálne vážne, nechajte maličké, nech znova zaspí a potom ho choďte skontrolovať. Touto cestou ho naučíte, aby sa neprebúdzalo počas noci príliš často.

Nemeňte plienky po každom zobudení

Vyhnite sa zvyku menenia plienok vášho drobčeka po každom zobudení. Meňte ich, len ak je to reálne potrebné.

Kŕmenie na dobrý spánok

Ak vaše dieťatko nevie zaspinkať, skúste ho nakojiť aj v neskorších hodinách. Týmto spôsobom mu môžete predĺžiť jeho spánkovú periódu.

Mamičky, vyskúšajte naše tipy a uvidíte, že odteraz bude pre vášho drobčeka sladký a dlhý spánok bežnou vecou.