Jarné zľavy 15% >klikni sem<

Výhodné nakupovanie s dopravou nad 69€ zdarma!

Výber ideálnej hračky pre drobčeka nie je žiadna veda.

 
Vaša malá ratolesť strávi väčšinu svojich detských čias buď zábavným hraním alebo regeneračným spánkom. Teraz sa pozrieme, aké druhy hračiek majú mamičky k dispozícii na súčasnom trhu. Podľa účelu využitia môžeme hračky rozdeliť do týchto kategórií:

Interaktívne

Interaktivita pri hraní je pre rozvíjanie vášho dieťatka nesmierne dôležitá. Spája príjemné s užitočným, keďže sa dieťatko jednak pri hraní poriadne zabaví, no zároveň rozvíja svoje vlohy.

Náučné

Určite poznáte známe príslovie “čo sa za mlada naučíš, na starobu akoby si našiel”. Pri detičkách to platí duplom, vzhľadom na to, že ich mozog je doslova ako taká “špongia”. Proces učenia malého drobčeka je tým pádom vhodné podchytiť v čo možno najnižšom veku.

Hračky s melódiou

Tento typ hračiek rozvíja schopnosti vo vienku vášho bubíka nielen prostredníctvom obrazových (vizuálnych) vnemov, ale aj zvukových (audiálnych). Čím viac vnemov drobček počas hrania zapája, tým lepšie.

Hrejivé hračky

Hmat je jedným z piatich ľudských zmyslov. Prostredníctvom neho tento typ hračiek umožňuje precítiť hranie doslova na celom telíčku dieťatka. Príjemné teplo z hračky drobček určite ocení, zahreje ho pri srdiečku a vyčarí mu úsmev na tváričke.

Hračky do postieľky

Aby ratolesti nebolo v postieľke smutno, parťák v podobe „spolunoclážnika“ je úplnou nevyhnutnosťou. Bude mať vďaka nemu pocit bezpečia, uľahčí mu zaspávanie a počas osamotenej chvíľky mu bude k dispozícii na privinutie.

Hračky do vane

Pobyt drobčeka vo vani môže byť bez hračky “trocha suchý”. Kvalitná hračka do vane to však môže ľahko zmeniť. Dieťatko sa s ňou môže vydať na dobrodružstvo na rozbúrených vlnách, kde hektolitre zábavy a vzrušenia sú úplnou samozrejmosťou.

Hračky na záhradu

Hračky na záhradu sú vhodné na exteriérové vyjašenie vášho dieťatka na čerstvom vzduchu. Hranie vonku je pre drobčeka príjemné, prirodzené a najmä zdravé.

Hranie znamená pre každého drobčeka niečo iné. Pre jedného to môže byť čisto len zábava, pre druhého uvoľnenie po náročnom dni, no nájde sa isto aj taký, ktorý vníma hranie ako svoje detské poslanie plné úsmevných chvíľ a neustálej radosti. Ako je to v prípade vašej ratolesti?