Jarné zľavy >klikni sem<

Výhodné nakupovanie s dopravou nad 69€ zdarma!

Teplé mesiace prichádzajú, golfové kočíky idú na scénu

 
 

BLOG - Teplé mesiace prichádzajú, golfové kočíky idú na scénu 1Golfové kočíky sú typom športových kočíkov, slangovo ich ľudia zvyknú označovať aj ako "golfáče". Ak máte záujem o niečo ľahké a šikovné po ruke, tento typ kočíkov je tou správnou voľbou. Ich typickou črtou sú dve “palice” veľmi viditeľné po zložení, ktoré evokujú “golfové vozíky”. Sú veľmi praktické, keďže ich zloženie je jednoduché a rýchle. V golfáči sa váš drobček môže voziť od šiestich mesiacov, je to tak z toho dôvodu, že v tomto veku už dieťatko dokáže pevnejšie sedkať. Využívať ho môžete "nejaký ten piatok" až do cca. 3 rokov. Čo sa týka nosnosti, sú vhodné pre deti do 15 až 20kg, záleží od konkrétneho typu.

 


Výhody golfáčov

BLOG - Teplé mesiace prichádzajú, golfové kočíky idú na scénu 2

Ako sme spomínali, golfáče sa ľahko skladajú a raz dva ich dokážeme uložiť do minimálneho priestoru. Dobré golfové kočíky spoznáte tak, že je ich taktiež možné bez problémov polohovať. V optimálnom prípade by mali mať 3 základné polohy, z toho jedna v ľahu. Využijete ich tým pádom aj pri detičkách, ktoré ešte nesedia, a tak uplatnenie nájdu pri dlhých prechádzkach, keď váš bubík spinká. Taktiež ako sme spomínali, ľahkosť je ich typickým atribútom, no nemôžeme zabudnúť ani na dobrú mieru ovládateľnosti (avšak oboma rukami).


BLOG - Teplé mesiace prichádzajú, golfové kočíky idú na scénu 3

Nevýhody golfáčov

Nevýhodou golfáčov je ich nemožnosť bezproblémového ovládania jednou rukou, keďže každá palica má svoje samostatné držadlo. Ďalším mínusom by mohli byť aj nekvalitné malé kolieska. Tie môžu v letných mesiacoch kamkoľvek zapadať a v zimných sú zas v snehu nepoužiteľné. Čo sa týka materiálu, kolesá sú väčšinou z plastu, ich nevýhodou je tvrdosť a to, že pri jazde na nich dochádza k natriasaniu. Vhodnejším variantom je určite tvrdá guma, vďaka ktorej predídete spomínaným problémom. Nevýhodou môže byť taktiež aj ľahká opotrebovateľnosť bŕzd, ak sú vyrobené z nekvalitných materiálov.

BLOG - Teplé mesiace prichádzajú, golfové kočíky idú na scénu 4Aké by mal mať golfáč prednosti?

Kolesá golfáču by mali byť ideálne odpružené, taktiež otočné a zablokovateľné. Bezpečnostné pásy by mali byť buď trojbodové alebo päťbodové, mali by byť mäkké, aby sa predišlo potenciálnemu tlačeniu alebo odieraniu. Poťah by sa mal dať ľahkým spôsobom stiahnuť a vyprať. Držadlo pred dieťatkom by ste mali vedieť odklopiť z jednej strany kvôli praktickosti.

Aké doplnky ku golfáču?

Ako doplnky ku kočíku určite odporúčame nákupný košík, striešku, pláštenku, sieťku proti hmyzu, slnečník a držiak na fľaštičku.

Tak čo mamičky, máte už svoj vysnívaný golfáč?